Ljusdesign kan fräscha upp både ditt hem och kontor

Inredningsdesign har blivit mer och mer populärt de senaste åren, och många har heminredning som ett specialintresse, inte minst ljusdesign inomhus. Det finns många faktorer som kan påverka hur trivsamt ditt hem är, men just belysningen sätter på många sätt tonen för ditt hem.

Ljusdesign har därför blivit en av de mer eftertraktade tjänsterna inom inredningsbranschen, och det kan faktiskt vara läge att ta hjälp av proffs för att få det så bra som möjligt. Ljussättning har både praktiska aspekter och mer estetiska sådana, och det kan vara svårt att nå den ultimata balansen på egen hand.

Även en arbetsplats tjänar på att få ett ansiktslyft på professionell väg. Om du driver ett företag är just kontorsmiljön det som representerar dig och ditt företag vid möten med kunder, och blir en del av ditt företags varumärke.

Ljusdesign extra viktigt i norden

För oss som lever på en plats med långa vintrar, där vi har begränsad tillgång till naturligt ljus, blir en optimal ljusdesign extra viktig, och kan hjälpa vårt sinne att vara mer balanserat vintertid. Bristen på solljus, som i sin tur är viktigt för vår produktion av vitamin D, kan ofta öka risken för depression.

Givetvis handlar det mycket om individuell smak när det gäller att få till en bra ljusinredning, så varje lösning är helt unik. Men det finns också universella principer, många av väldigt funktionell art. Man måste kunna se dammtussar om man ska kunna städa ordentligt, och kökets belysning ska givetvis underlätta bra matlagning. Men det finns stort utrymme att anpassa sig efter personens individuella smak, och årstidernas varierande behov.